Torna el Cicle Mirades Metrpolitanes, aquest cop amb un espai sobre la regeneració i preservació del patrimoni històric.
El passat dimarts, Valls va acollir la segona sessió del cicle Mirades Metropolitanes: Els nuclis antics, espais de futur. Organitzat per la Diputació de Tarragona en col·laboració amb KnowUrbanNet, aquest acte va reunir a professionals i participants per reflexionar sobre el futur dels nuclis històrics, abordant els reptes que afronten i les oportunitats que ofereixen per al desenvolupament del territori. L’acte va tenir lloc al Museu Casteller de Catalunya, un espai cultural de referència al municipi i una ubicació amb gran simbolisme.
«Mirades Metropolitanes» és un cicle multidisciplinari que té com a objectiu generar i difondre coneixement entorn dels reptes del territori metropolità, fomentant una participació activa i inclusiva. Amb un enfocament col·laboratiu, el projecte pretén oferir eines i reflexions per afrontar qüestions clau com la sostenibilitat, l’urbanisme i la preservació del patrimoni cultural.
Durant l’acte a Valls es van poder escoltar dues ponències. Aïda Sánchez Martínez, directora de l’Institut d’Estudis Vallencs, va parlar sobre la preservació activa del patrimoni material i immaterial com a motor de dinamització dels nuclis històrics. Iñaki Romero Fernández, arquitecte urbanista i director de Paisaje Transversal, va compartir estratègies d’urbanisme regeneratiu per a la revitalització sostenible d’aquests espais. L’excel·lent moderació d’Elizabeth Parcerisa va enriquir el debat, que va comptar amb una gran participació per part del públic i on es van abordar temes com la gentrificació i el paper del comerç en la revitalització dels centres històrics.
La próxima sessió de Mirades Metropolitanes tindrà lloc el 3 de desembre a Constantí i se centrarà en “Els espais que connecten”, amb la participació dels arquitectes Juan Manuel Fernández i Laura Florentín. T’hi esperem per seguir reflexionant sobre els reptes i oportunitats del territori metropolità!