Dimarts passat, 3 de desembre, l’Ajuntament de Constantí va ser l’escenari de la tercera sessió de Mirades Metropolitanes, que va arribar amb més força que mai després d’haver estat ajornada a causa de la DANA que va sacsejar el territori el passat mes. A les 18.30 h, la Sala de Plens es va omplir de debat, idees i reflexions per continuar construint el futur metropolità del Camp de Tarragona.
Mirades Metrpolitanes és un cicle multidisciplinari organitzat per la Diputació de Tarragona en col·laboració amb KnowUrbanNet amb l’objectiu generar coneixement i fomentar el debat per fer front als reptes d’una proposta metropolitana al Camp de Tarragona.
Amb el títol “Recuperar els espais que connecten”, aquesta sessió va posar sobre la taula la importància de revitalitzar els espais que uneixen els municipis, des de l’urbanisme fins al paisatge. El doctor en arquitectura Juan Manuel Zaguirre Fernández va obrir la jornada amb una ponència sobre la morfologia urbana i l’espai públic, destacant com una bona planificació pot transformar la manera en què els municipis es connecten.
Laura Florentín Aragón, arquitecta paisatgística de Batlle i Roig, va continuar amb una intervenció inspiradora titulada “La planificació i disseny del paisatge per un territori cohesionat, connectat i resilient”, on va compartir exemples pràctics que demostren com el paisatge pot ser un aliat per a la sostenibilitat i la resiliència.
El punt àlgid de la sessió va ser el debat final, on participants i ponents van intercanviar idees i experiències en un ambient dinàmic i col·laboratiu. Aquesta tercera jornada de Mirades Metropolitanes ha reafirmat la necessitat d’aquestes trobades per posar les bases d’una àrea metropolitana més cohesionada.
El cicle es clourà amb una última sessió que promet ser el gran final: el 18 de desembre al Teatre Auditori de Salou, a les 18.30 h, sota el títol “Construir una àrea metropolitana sostenible”. Si vols formar part d’aquest debat crucial per al Camp de Tarragona, no t’ho perdis!