El cicle «Mirades Metropolitanes» dona el seu tret de sortida de la mà de Coia Poblet y Sílvia Casorràn amb la sessió «Construir una àrea metropolitana amb perspectiva de gènere»
La setmana passada es va dur a terme la primera sessió del cicle Mirades Metropolitanes, que es va celebrar al municipi tarragoní de La Canonja.
La Diputació de Tarragona organitza, amb la col·laboració de KnowUrbanNet, un cicle de ponències obertes a tota la ciutadania per reflexionar i debatre sobre el projecte metropolità del Camp de Tarragona
La primera jornada de «Mirades Metropolitanes» va ser tot un éxit. Una sala plena on tothom va poder escoltar les ponències de Coia Poblet i Sílvia Casorrán i reflexionar sobre la necessitat d’aplicar la perspectiva de gènere a la construcció urbana. Ambdues expertes van abordar el tema des del seu àmbit d’especialització, complementant-se i donant una imatge més diversa sobre les problemàtiques i les pràctiques a seguir en relació amb aquesta qüestió.
Per una banda, Coia Poblet com experta en participació ciutadana i deliberació democràtica va enfocar la seva ponència en l’equitat en els processos de diagnosi i participació ciutadana. Poblet va exposar com les dinàmiques patriarcals provoquen un distanciament de les dones en el procesos de participació ciutadana que provoca que la seva mirada no es reflecteixi en la construcció del territori. A més, també es produeix una marginació de col·lectius minoritaris tant per qüestions de represetnació com altres qüestions estructurals.
Per una altra banda, Sílvia Casorrán, experta en Mobilitat Sostenible, és va enfocar en la planificació territorial posant especial énfasi en temes de mobilitat. Així, recorda la importància de ciutats construides pels ciutadans i no pels cotxes. Una ciutat pensada pel benestar i les necessitats de tothom, escapant d’una lògica purament productiva que només tingui en compte les necessitats d’una part privilegiada de la ciutadania.
La sessió va finalitzar amb una ronda de preguntes per fomentar el debat, on ambdues expertes van poder conversar amb el públic i compartir reflexions.
Ens tornem a veure el pròxim 13 de novembre a Constantí amb la sessió «Recuperar els espais que connecten»!